Wat is Muziek op Schoot?

Zingt jouw kind ook de hele dag en kan het niet stil zitten als het muziek hoort? Wil je graag zingen met je kind, maar ken je niet zoveel liedjes? Wil je met je baby, dreumes of peuter spelen en plezier maken samen met andere (groot-)ouders met hun kind?
drmoverzicht
Dan is een cursus “Muziek op Schoot” of “Muziek met Peuters” iets voor jou!
Pop Doremiesje begroet elk kind aan het begin van de les met een liedje.
Daarna gaan we dansen, zingen, spelen en muziek maken. We zingen over piepende kuikentjes in de lente, fladderende vlinders in de zomer, de wind in de herfst en bibberen in de winter.
We maken muziek op trommels, met een schudkoker of met belletjes om je been. En wie durft er de bekkens tegen elkaar te slaan samen met mama?
We luisteren naar instrumenten zoals een blokfluit en een klokkenspel. Soms mag je helpen met de strijkstok over de snaren van de viool te strijken.
Muziek stimuleert om bewegingen te maken zoals dansen, springen, zwaaien, draaien, klappen, hard stampen of juist zacht sluipen.
We maken veel gebruik van speelgoed. We zingen over een blokkentoren die omvalt als het liedje uit is, laten eendjes in het water springen en waar heeft dat piepende muisje zich verstopt?
Als we het opruimlied zingen ligt alles zo weer op zijn plaats. En zijn we moe geworden van al dat dansen en springen dan is het tijd voor een knuffelliedje gezellig bij mama op schoot.
De activiteiten sluiten aan bij de ontwikkeling en belevingswereld van de kinderen.